Tiedotteet

Puheenjohtajan terveiset

 

Kevättä kohti!

Seuramme toiminta jatkuu perinteiseen tapaan. Sääntömääräinen vuosikokous pidetään myöhemmin ilmoitattavana aikana koronatilanteen vuoksi.

Ystävyysseurojen toiminta on tiivistynyt Kaupunkikeskustayhdistys Virran kanssa. Tästä osoituksena on kesäkuussa järjestettävä kansainvälinen Pohjois-Karjala päivä. Myös me olemme mukana tapahtumassa. Uudet toimintamallit ovat tarpeen koska Joensuun kaupunki jättäytyy taka-alalle eri maiden ystävyysseuratoiminnasta. Mielestäni tämä on tässä kansainvälistyvässä ajassa luonnollista.

Seuramme toimintaan tarvitaan uusia näkemyksiä ja uusia toimijoita. Jäsenhankinta on meidän kaikkien velvollisuus, joten houkuttelethan aktiivisia toimijoita joukkomme.

Hyvää kevään jatkoa ja kunnon hiihtokelejä odotellen!

Terveisin Raimo Moilanen, puheenjohtaja

 

Seuran vuosikokous siirretty koronavirusepidemian vuoksi myöhemmin ilmoittettavaan ajankohtaan. KTS. etusivu.

Ystävyysseurojen kesätapahtuma:

Kansainvälinen Pohjois-Karjala 6.6.2020 klo 10-14  Joensuu torilla.                                                                                                        Tapahtuman järjestäjä on Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta ja mukana tapahtumassa Joensuun ystävyysseurat.

 

Keväällä on jäsenmaksujen aika – Jäsenmaksut – Pieni jäsenmaksu on tärkeä tuki toiminnallemme!

Nykyiset jäsenmaksujen määrät päätimme vuosikokouksen 2019 yhteydessä seuraavasti: Henkilöjäsenet 20 €/ jäsen/ vuosi, perheenjäsen 10 €/ jäsen/vuosi. Opiskelijajäsenmaksu 3,50 €/jäsen ja Yhteisöjäsenmaksu 200 €/ yhteisö                                                                                 Jäsenmaksut tilille OP FI16 5770 0520 0395 43                                                                                                        Toivomme myönteistä asennetta pientä jäsenmaksuamme kohtaan ja odotamme teidän innostunutta osallistumista tapahtumiimme. Yhdessä saamme enemmän aikaan.

Ahkerat jäsenemme neulomassa sukkia, lapasia, myssyjä…Kiitoksemme varainhankintatyöstä ja hyväntekeväisyydestä

Useiden vuosien ajan aktiiviset jäsenemme ovat tehneet tuotteita varainhankintaan; sukkia, lapasia, myssyjä, pellavatuotteita ja joulusomisteita hyväntekeväisyyteen ja Ystävyysseurojen joulumyyjäisiin. Ilman varainhankintaa toimintamme olisi niukempaa.

 

Kiitokset Vilnasta – lämpimät lahjat menevät tarpeeseen

Lämmin paketti sukkia ja lapasia pullollaan on lähtenyt vuosittain Liettuan suuntaan jo lukuisten vuosien ajan. Kumppaninamme siellä on Liettuan – Suomen suurlähetystön Naistoimikunta. Heiltä olemme saaneet suuret kiitokset lähettämistämme paketeista.  Naistoimikunta osallistuu siellä Vilnan kansaivälisiin joulumyyjäisiin ja päättää vuosittaisen hyväntekeväisyyskohteensa. Lahjoituksemme on suuri apu vähävaraisten perheiden auttamiseksi. Viime joulun alla paketoimme ja postitimme taas – 24 paria villasukkia ja 4 paria lapasia. Tervetuloa joukkoon kutomaan!

 

Sujuvuutta yhteyksiin – sähköpostilla

Toivomme teiltä sähköpostiosoitteitanne, jotta yhteydenpito saadaan entistä joustavammaksi ja kirjeiden maksullinen postitus vähenee. Ilmoittakaa muuttuneet osoitetietonne ja sähköpostienne yhteystiedot sihteerille;

soininensalli1@gmail.com tai gsm 050 3513359/ Salli Soininen

 

Nettisivustomme http://donelaitisjoensuu.com kertovat seuramme toiminnasta                                                                                                          

Kevättalvella 2019 saimme valmiiksi omat nettisivustomme http://donelaitisjoensuu.com

Sieltä löytyy seuramme perustietoa aina säännöistä tapahtumiin, kuvia Liettuasta ja infoa päätöksistä. Otamme myös vastaan jäseniltä tulevia toiveita sivujen sisällöstä.

Donelaitis-seura – Liettuan ystävät ry

Donelaitis-seura – Liettuan ystävät ry on Suomen ja Liettuan kulttuuriyhteistyö- ja ystävyysjärjestö, jonka jäsenjärjestönä Joensuun seudun Liettuan ystävät ry toimii. Puolueettomana, vapaana kansalaisjärjestönä se pyrkii levittämään tietoa Liettuasta ja palvelemaan Liettuasta kiinnostuneita suomalaisia, sekä edistämään kulttuuri- ja muuta yhteistyötä Suomen ja Liettuan välillä.

Päivitettyä tietoa Suomessa tapahtuvista Liettuaan, sen kieleen ja kulttuuriin liittyvistä sekä muuten seuraan liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, matkoista, kursseista ja uutisista löydät Donelaitis-seuran tapahtumakalenterista www.donelaitis.fi -sivustolta.

Hallitus

 

ovi