Tiedotteet

Puheenjohtajan terveiset

 

           Hyvää joulun odotusta jäsenet!

Seuramme toiminta jatkuu perinteisen vilkkaana. Tulevana syksynä olemme jälleen mukana Iso-Myyn Ystävyysmessutapahtumassa, jossa järjestelyvastuu on Suomi-Italia-seuralla. Me Donelaitis-seurana teimme pohjatyön ja lopulta Italian seura otti kopin järjestelyistä. Kiitos heille siitä. Jälleen saamme kiittää aktiivisia jäseniämme myyjäistuotteiden valmistamisesta. Kiitos Sallille organisoinnista.

Ystävyysseuratoiminnassa näyttää siltä, että kaupunki jättäytyy taka-alalle eri maiden ystävyystoiminnasta – jopa ystävyskaupunkitoiminnasta, joten meidän eri seurojen on otettava suurempi vastuu toiminnasta. Kehitys on ymmärrettävää ja meille Liettua-yhteyksissä tuttua.

Seuramme toimintaan tarvitaan uusia näkemyksiä ja uusia toimijoita. Jäsenhankinta on meidän kaikkien velvollisuus, joten houkuttelethan aktiivisia toimijoita joukkomme.

Tapaamisisiin Ystävyysmessuilla ja Jouluistahduksessa !

Terveisin Raimo Moilanen, puheenjohtaja

 

Jouluistahdus perjantaina 13.12.2019, klo 17 – 19                                    

Paikka: Kotileipurin Herkkupaja, Suvantokatu 2, Joensuu, sisäpiha            

Vietämme jäsenistön pikkujouluista iltaa jo edellisen vuoden tutuksi tulleessa paikassa, nyt nimi on muuttunut Kotileipurin Herkkupajaksi (ent. Hilun Paikka). Tervetuloa mukaan. Tarjolla ruokaisaa iltapalaa.

Pyydämme ilmoittautumaan sähköpostilla tai puhelimitse: soininensalli1@gmail.com, tai gsm 050 3513359/ salli.

Ystävyysseurojen joulumyyjäiset 9.11.2019, klo 10-14, Iso Myyn aulassa

Tervetuloa Ystävyysseurojen Joulumyyjäisiin, jossa on mahdollista tehdä tänäkin vuonna vaikkapa ensimmäiset jouluostokset. Tänä vuonna olemme sitoneet koko joukolla havukransseja – siitä se joulutunnelma alkaa! Yhdistyksemme kangaskassit, arpajaispussit yllätystuotteineen ja muutakin mukavaa on tarjolla. Osastollamme otamme vastaan myös neuleita (sukkia, lapasia,                 kaulaliinoja, myssyjä), jotka lähetämme Suomen suurlähetystön naistoimikunnan osastolle Vilnan hyväntekeväisyysmyyjäisiin.

           

Nettisivustomme http://donelaitisjoensuu.com kertovat seuramme toiminnasta                                                                                                          

Kevättalvella 2019 saimme valmiiksi omat nettisivustomme http://donelaitisjoensuu.com

Sieltä löytyy seuramme perustietoa aina säännöistä tapahtumiin, kuvia Liettuasta ja infoa päätöksistä. Otamme myös vastaan jäseniltä tulevia toiveita sivujen sisällöstä.

 

Jäsenmaksut – Pieni jäsenmaksu on tärkeä tuki toiminnallemme!

Jäsenmaksut tilille OP FI16 5770 0520 0395 43                                                                                          

Uusista jäsenmaksuista (2019) päätimme vuosikokouksen yhteydessä seuraavasti:            

Henkilöjäsenet 20 €/ jäsen/ vuosi, perheenjäsen 10 €/ jäsen/vuosi. Opiskelijajäsenmaksu 3,50 €/jäsen ja Yhteisöjäsenmaksu 200 €/ yhteisö                                                                                                     

Toivomme myönteistä asennetta pientä jäsenmaksuamme kohtaan ja aktiivista osallistumista tapahtumiimme.                        

Ahkerat jäsenemme neulomassa sukkia, lapasia, myssyjä…

 Kiitoksemme varainhankintatyöstä ja hyväntekeväisyydestä

 Viimeisten vuosien aikana aktiiviset jäsenemme ovat tehneet tuotteita varainhankintaan; sukkia, lapasia, myssyjä, pellavatuotteita ja joulusomisteita hyväntekeväisyyteen ja myyjäisiin. Tuotteita myydään Ystävyysseurojen joulumyyjäisissä. Varainhankinta on tärkeää työtä, ilman sitä toimintamme olisi niukempaa.

Lämmin paketti sukkia ja lapasia pullollaan on lähtenyt vuosittain Liettuan suuntaan. Kumppaninamme siellä on Liettuan – Suomen suurlähetystön Naistoimikunta. Heiltä olemme saaneet suuret kiitokset lähettämistämme paketeista. Naistoimikunta osallistuu siellä Vilnan kansaivälisiin joulumyyjäisiin ja päättää vuosittaisen hyväntekeväisyyskohteensa. Lahjoituksemme on suuri apu vähävaraisten perheiden auttamiseksi. Pian paketoimme ja postitamme taas – tervetuloa joukkoon kutomaan!

Sujuvuutta yhteyksiin – sähköpostilla

Toivomme teiltä sähköpostiosoitteitanne, jotta yhteydenpito saadaan entistä joustavammaksi ja kirjeiden maksullinen postitus vähenee. Ilmoittakaa muuttuneet   osoitetietonne ja sähköpostienne yhteystiedot sihteerille; soininensalli1@gmail.com tai gsm 050 3513359/ Salli Soininen.

.

Donelaitis-seura – Liettuan ystävät ry

Donelaitis-seura – Liettuan ystävät ry on Suomen ja Liettuan kulttuuriyhteistyö- ja ystävyysjärjestö, jonka jäsenjärjestönä Joensuun seudun Liettuan ystävät ry toimii. Puolueettomana, vapaana kansalaisjärjestönä se pyrkii levittämään tietoa Liettuasta ja palvelemaan Liettuasta kiinnostuneita suomalaisia, sekä edistämään kulttuuri- ja muuta yhteistyötä Suomen ja Liettuan välillä.

Päivitettyä tietoa Suomessa tapahtuvista Liettuaan, sen kieleen ja kulttuuriin liittyvistä sekä muuten seuraan liittyvistä ajankohtaisista tapahtumista, matkoista, kursseista ja uutisista      löydät Donelaitis-seuran tapahtumakalenterista www.donelaitis.fi -sivustolta.

Hallitus

 

ovi